Bij Joostock zijn we fan van kennis delen. De afgelopen jaren organiseerden we onregelmatig unconferences en kennissessies om samen Joomla en elkaar verder te helpen.

Unconference editie 1 vond plaats in het Blue Collar Hotel, een rock 'n' roll hotel in Eindhoven, in oktober 2017. Met een stuk of veertig deelnemers bedachten we 's morgens het programma, en daarna liepen de sessies eigenlijk vanzelf.

Tijdens deze unconference was er grote belangstelling voor een sessie over de AVG. We wilden heel graag weten wat ons te wachten stond, wat het voor ons zou betekenen en of we er bang voor moesten zijn.

Dat was de aanleiding voor onze eerste officiële Joostock Kennissessie, op 10 januari 2018 bij het hoofdkantoor van Byte. Dat was een hele middag vol presentaties, uitwisseling en discussie over de AVG.

Unconference editie 2 was op 24 november 2018. Weer in Eindhoven, deze keer bij Seats2Meet. Ook hier werd er volop kennis uitgewisseld, en ook hier werd er een zaadje geplant. Deze keer ging het om iets voor Joomla zelf, namelijk de marketing van Joomla in Nederland. Er werd een team van bloggers gevormd, en de eerste aanzet werd gegeven voor het opzetten van een Joomla bedrijvengids. Extra leuk was het dat Joomla's President, Rowan Hoskyns Abrahall, bij deze editie aanwezig was.

Kennissessie 2 was op 29 november 2019 in Arnhem. Deze middag ging over handige tools die je dagelijkse werk gemakkelijker (en soms leuker) kunnen maken, en/of je werk kunnen structureren. Na afloop van deze informatieve middag ging maar liefst tweederde van de deelnemers met elkaar uit eten in een gezellig restaurantje.

We gaan natuurlijk door met het organiseren van kennissessies en unconferences. Maar we houden ook wel van een beetje verandering.

Daarom gaan we dit jaar iets nieuws doen, een beetje in het verlengde van unconference nummer 2: Joostock Marketing, op een zaterdag in 2021.

Samen met jou gaan we plannen en ideeën bedenken om Joomla in Nederland een enorme boost te geven. Want zeg nou zelf, zo'n fantastisch CMS gun je toch iedereen?

Is Joostock iets voor jou?

Als je met Joomla werkt, sociaal, hulpvaardig, slim, creatief, muzikaal of gezellig bent, en je vindt het leuk om je kennis te delen en met andere Joomlers te praten, werken, delen, eten, drinken en discussiëren, kom dan vooral!

Organisatie

Stichting Joostock wil een platform bieden voor het vergroten van de kennis, het netwerk en het werkplezier voor iedereen die met Joomla werkt. Om dat doel te bereiken organiseren we de Joostock Unconference en Joostock Presenteert-bijeenkomsten.

Het bestuur van Stichting Joostock bestaat uit Anja de Crom (voorzitter), Hans van der Meer (secretaris), Hilda Abbing (penningmeester) en Josien Verreijt-Nielsen (bestuurslid). Zij zetten zich vrijwillig in voor de organisatie van Joostock Unconference en de Joostock Presenteert-bijeenkomsten.

Vul je naam in
Invalid Input
Vul je je e-mailadres in?
Vul je naam in
Vul je je e-mailadres in?
Invalid Input

Deelnemers over Joostock

Door de grootte van de groep in combinatie met de sessies is het makkelijk om contact te maken, je spreekt zo meer van de leuke mensen die met Joomla werken

Deelnemers over Joostock

Wat mooi om te zien dat zonder vooraf gedefinieerd programma interessante sessies plaatsvinden, waarin kennis en ervaring delen centraal staan, motivatie en inspiratie een boost krijgen en en ook nog nuttige projecten ontstaan ...

Joostock zou niet mogelijk zijn zonder deze sponsors (dankjewel!):